Vi som sysslar med Karma Paramotors har tillsammans ganska lång erfarenhet av skärmflygning både med och utan paramotor.

Jag som startade Karma heter Anders Eriksson och är drygt 50 år. Jag är instruktör inom paramotor och skärmflygning. Jag sysslar mycket med tandemflygning och kurser och är återförsäljare och generalagent åt diverse skärmflygsmärken i Sverige. Jag gick min första skärmflygskurs 1998.

En av våra montörer heter Per Linnstrand och är en av pionjärerna inom paramotorflygning i Sverige. Som både flygchef, säkerhetschef och s.k USK ansvarig (2015) inom Svenska Skärmflygförbundet hade han några av de absolut tyngsta posterna inom sporten i Sverige. ”Pelle” är dessutom auktoriserad besiktningsman inom paramotor i Sverige samt paramotorinstruktör. Pelle är ursprungligen ”08:a” men bor numera i Ystad i Skåne.

Simon Källner, 40 år från Vrigstad i Småland är Karmas senaste tillskott av montörer och kommer att sköta den mesta monteringen samt utlämnande av produkten till användaren. Simon har flugit både friflygning och paramotor i drygt 10 år och är av få svenska piloter som faktiskt har tävlingserfarenhet från sporten.

Knutet till Karma Paramotors är ett litet nätverk av representanter och återförsäljare.
Vi anser att paramotorer är en såpass avancerad farkost att de kräver ett alldeles särskilt handhavande både ur ett säkerhets- och driftsperspektiv. Därför har vi med våra paramotorer infört ett särskilt handhavande direktiv vilket innebär att du som kund måste genomgå en liten handhavande kurs vid leverans av din paramotor.
Inga paramotorer kommer därför att skickas med exempelvis Bussgods till slutkund. De skickas enbart till våra representanter runt om i Sverige hos vilka våra slutkunder kan hämta sina maskiner.