Karma är resultatet av ett ca 6-årigt projekt att skapa ett nytt svenskt paramotormärke. Från början var idén att bli lite mer självständig som leverantör. Under årens lopp har åtskilliga idéer och innovationer testats och granskats. Vi har experimenterat med både aluminium och rostfritt för att ganska tidigt bestämma oss för rostfritt. 2011 började buren få en design som vi var nöjda med. De sista åren har allting gått fort. Burarna tillverkas numera både i Sverige och i Spanien. Armarna vattenskärs i ”flygplansaluminium” (EN 7075) i Småland och selarna sys på licens av välkända Dudek. Sedan monteras allting i Sverige av en och samma företag och provkörs. Just nu har vi två monteringsställen; Jönköping och Ingelstorp (där också vår butik kommer att öppnas under våren 2018).
Vad är det då som gör Karmas paramotorer unika? Svar: Valfrihet och säkerhet!
Karmas paramotorer går att fås på det sätt som du som pilot önskar: Med rörliga armar och låg eller hög infästning eller med fasta armar och låg eller hög infästning. Trots att det är en maskin med flera valmöjligheter har vi inte tummat det minsta på kvalitén eller craftmanshipet. Dessutom har vi som första paramotormärke i världen introducerat ”airbag” som tillval på samtliga modeller! Med en airbag har du chans att klara ryggen och/eller paramotor vid en dålig start/landning. Airbag, som har funnits sedan länge på friflygsselar har också visat sig vara en ”hit” bland pylonflygare där man flyger en bana nära marken och där ett oavsiktligt motorstopp kan få stora konsekvenser för piloten.

Selens infästning i buren är också innovativ och är fäst med s.k. Ball lock sprintar som kan lossas på 5 sekunder varpå selen kan fällas fram. Piloten kommer då lätt åt motor och starkmekanismen (sk. Magnapull) framifrån.

Vi började med vår Evo-3 bur som har dubbla burringar framför propellern. Numera har vi även en light version med endast en burring. Den kallar vi Evo-3 Lite. Båda burarna har 3 monteringslägen för armarna. Tanken är rotationsgjuten och rymmer 13 l.

Med Karma kan du välja mellan olika motorenheter. Vi kommer tills vidare dock endast att sälja de märken som vi har förtroende för, bl.a. Vittorazzi och Polini.

Karma levereras enbart via auktoriserade återförsäljare. När du köper en ny Karma får du en komplett handhavande kurs av återförsäljaren om vad som gäller för just Din motor!

Vi hoppas att ni ska gilla Karma Paramotors!